Αρχική

 

Τα δύο βασικά κίνητρα της δημόσιας δράσης μου είναι τα ιδανικά της οικολογίας και η πεποίθηση ότι η υλική παραγωγή θα πρέπει αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα της κάθε αναπτυξιακής πολιτικής. Για αυτόν τον λόγο άρχισα το πρόγραμμα «Δέντρα κατά της φτώχειας».

Ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι να βοηθήσει ανθρώπους της υπαίθρου, κυρίως στην ανατολική Ευρώπη και στις μεσογειακές χώρες, να ξεπεράσουν την φτώχεια μέσα από τη φύτευση και αξιοποίηση οπωροφόρων δένδρων. Ο ρόλος μου είναι να σχεδιάζω και να χρηματοδοτώ τα επιμέρους προγράμματα, ενώ οι τοπικοί εταίροι επιλέγουν τους δέκτες της βοήθειας και τους προσφέρουν καθοδήγηση.

Μπορείτε να δείτε στο «μενού» τις αρχές αυτής της πρωτοβουλίας, όπως και μια παρουσίαση των νυν προγραμμάτων στη Ρουμανία και την Βουλγαρία.

Ευελπιστώ στην επέκταση αυτής της προσπάθειας σε άλλες περιοχές της ανατολικής Ευρώπης, της πρώην ΕΣΣΔ και της Μεσογείου, αλλά επίσης και αλλού στον κόσμο. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι εταίροι είναι ευπρόσδεκτοι να συζητήσουμε την όποια πιθανή συνεργασία.

Ελπίζω ότι θα αποβεί κυριολεκτικά καρποφόρα!

Blog Home